21-06-2024

Европейският орган по безопасност на храните публикува покана за участие в грант EUBA-EFSA-NIF-2024-01 на тема „Принос към оценката на риска от нови храни и хранителни източници в ЕС“. Целта на тази покана е да се идентифицират и възложат до три рамкови споразумения за партньорство на компетентни организации или консорциуми на държави членки, които могат да осигурят целия необходим капацитет и експертен опит за да обхванат цялостната оценка на заявленията за нови храни (т.е. експертен опит в областта на химията; микробиологията; биотехнологиите; хранителните технологии; храненето; абсорбцията, разпределението, метаболизма и екскрецията; експозицията и токсикологията).

Допълнителна информация и документите за кандидатстване са достъпни на портала за обществени поръчки на ЕК: EU Funding & Tenders Portal (europa.eu), както и на уебсайта на ЕОБХ: EUBA-EFSA-NIF-2024-01: Contribution to the Risk Assessment of Novel Foods and Nutrient Sources in the EU | EFSA (europa.eu).

ЕОБХ ще организира уебинар за потенциално заинтересованите страни на 17.09.2024 г. Допълнителна информация за уебинара ще бъде обявена по-късно.

Рамковите споразумения за партньорство ще бъдат с продължителност 4 години и общ бюджет 3 500 000 €.

Краен срок за подаване на проектни предложения: 21 ноември 2024 г., 17:00 ч. CEST, на следния линк: EU Funding & Tenders Portal (europa.eu)

 

Национален контактен център на EFSA
Център за оценка на риска по хранителната верига
Министерство на земеделието и храните
Бул. Цар Борис III, 136
1618, София
БЪЛГАРИЯ
EFSAfocalpoint@mzh.government.bg
http://corhv.government.bg/
http://focalpointbg.com/

Архив