24-01-2022

На 1 януари 2022 г. Франция пое председателството на ЕС за първата половина на 2022 г. В този връзка INRAE (French Research Institute for Agriculture, Food and Environment) ​​ще организира научна конференция, включена в официалната програма на френското председателство, на тема: ‘‘What research to meet the pesticides reduction objectives embedded in the European Green Deal?’’.

Конференцията ще представи актуалното състояние на научното производство и областите, които европейските изследвания трябва да проучат, за да се откъснат от настоящата хранителна система, за която се знае, че е силно зависима от химически пестициди. Основната цел е да се допринесе към амбициозната цел на Европейската зелена сделка за намаляване на пестицидите.  Наред с други дейности и сесии, семинарът ще включва голяма международна научна конференция, за която е разработена покана за доклади, достъпна тук: www.endure-network.eu/it/content/download/8445/56344/file/PFUE-Call%20for%20papers_vf.pdf.

Можете да изпращате резюмета за участие с доклад в срок до 1 февруари 2022 г., на следния имейл адрес: europe@inrae.fr.

Повече информация можете да намерите на електронната страница на Европейска изследователска група ENDURE: http://www.endure-network.eu/it/about_endure/all_the_news/french_eu_presidency_seminar_for_june_2022.

 

Национален контактен център на EFSA
Център за оценка на риска по хранителната верига
Министерство на земеделието, храните и горите
Бул. Цар Борис III, 136
1618, София
БЪЛГАРИЯ
EFSAfocalpoint@mzh.government.bg
http://corhv.government.bg/
http://focalpointbg.com/

Архив