05-06-2020

На 7 юни 2020г. ще отбележим за втора поредна година световният ден по безопасност на храните, с което ще подчертаем нашата споделена отговорност при гарантирането на храните като безопасни, здравословни и питателни. В тази връзка, на 8 юни 2020г. от 15.00ч. централно европейско време, EFSA, съвместно с Codex Alimentarius ще проведат на живо сесия за въпроси и отговори, посветени на световния ден по безопасност на храните. Изпълнителния директор на EFSA, д-р Бернард Ърл, заедно с г-н Тони Хейланд, секретар на Codex Alimentarius ще отговарят на въпроси, свързани с подхода "Едно здраве", осигуряването на устойчиви хранителни системи, както и на въпроси, свързани с безопасността на храните на европейско и международно ниво. Въпросите си можете да задавате като използвате официалния хаштаг #AskEFSA. В случай, че разполагате с акаунт в Twitter ще можете да се присъедините към дискусията директно.

Още за световният ден по безопасност на храните можете да научите https://www.efsa.europa.eu/en/news/food-safety-everyones-business-now-and-future-celebrating-world-food-safety-day.

 

 

WFS_Twitter_2020_EN.jpg “Food safety is EFSA’s daily job, but it’s everyone’s business to consider food safety now and in the future if we want to limit the

 

Национален контактен център на EFSA

Център за оценка на риска по хранителната верига

Министерство на земеделието, храните и горите

Бул. Цар Борис III, 136

1618, София

БЪЛГАРИЯ

EFSAfocalpoint@mzh.government.bg

http://corhv.government.bg/

http://focalpointbg.com/

 

 

Архив