21-09-2022

Имаме удоволствието да Ви информираме относно предстояща научна асамблея -  Risk Assessment Research Assembly (RARA), която ще се проведе на 7-ми декември 2022 г., в гр. Берлин, Германия.

Събитието ще се проведе в присъствен формат.

Целта на събитието е да предостави форум за споделяне на мнения и възможности за партньорство между водещи изследователи в областта на безопасността на храните, финансиращи организации и лица, ангажирани с вземане на управленчески решения, за да покаже как резултатите от научните изследвания могат да послужат в подкрепа на регулаторната наука и постигането на целите за устойчиво развитие в контекста на „Зелената сделка“.

Участниците ще имат възможност за изразят гледни точки относно бъдещите насоки в публичното финансиране на изследванията в областта на оценката на риска за безопасността на храните, както на национално ниво, така и на ниво ЕС.

Краен срок за регистрация за участие: 24-ти октомври 2022 г., на следния линк: 2nd EU Risk Assessment Agenda Conference (RARA) - Berlin, 7 th December 2022 (europa.eu)

Това е второ издание на научния форум, след встъпителното събитие, проведено през 2018 г.

В следващите седмици ще Ви предоставим допълнителна информация за научната асамблея, включително финансови условия за участие.

Актуална информация, включително програма на конференцията можете да намерите на уебсайта на събитието, тук: Risk Assessment Research Assembly (RARA) – Berlin, December 2022 | EFSA (europa.eu)

 

Национален контактен център на EFSA
Център за оценка на риска по хранителната верига
Министерство на земеделието, храните и горите
Бул. Цар Борис III, 136
1618, София
БЪЛГАРИЯ
EFSAfocalpoint@mzh.government.bg
http://corhv.government.bg/
http://focalpointbg.com/

 

Архив